GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Şubat 2021 Cuma 09:57

İzmir'in kalbine 'battı çıktı' onayı 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in seçim vaatleri içerisinde yer alan battı çıktılar arasında yer alan Alsancak Garı önündeki alt geçit için ilk adımı atmaya hazırlanıyor. GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş ile yapılacak olan 'protokol' için Büyükşehir Belediyesi komisyonlarından onay çıktı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de seçim vaatleri arasında yer alan 3 battı çıktıdan ilki için önemli bir adım hamle geldi.

Başkan Soyer'in  'O battı çıktıları mutlaka yapacağız' ifadelerini kullandığı üç battı çıktıdan biri olan Alsancak Garı önündeki proje için ilk hamle hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Büyükşehir Ocak ayı olağan Meclisi'nde Alt geçitin yapılacağı güzergâhta,  alt yapı çalışmalarının yapılması ve GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş arasında görüşülecek olan 'protokoller' için Büyükşehir Meclisi'nden onay istenmişti.

Hukuk – Plan ve Bütçe – Ulaşım Komisyonları'nda görüşülen öneri sonrası, komisyon üyeleri öneriyi oy birliği ile kabul etti. Şubat ayı olağan Meclis gündeminde yer alan maddenin Meclis Üyeleri tarafından da kabul edilmesi durumunda, Alsancak'ta yapılması planlanan battı çıktı için kritik önemli bir viraj geride kalmış olacak.

Şubat ayı olağan Meclis gündeminde yer alan madde de şu ifadelere yer verildi;

 “Konak ilçesi, Mimar Sinan Mahallesi, Liman Caddesi, Atatürk Caddesi, Vahap Özaltay Meydanı ve Şair Eşref Bulvarı üzerinde planlanan Vahap Özaltay Alt Geçit Tünel Altyapı Çalışmaları İşi” kapsamında proje alanında bulunan Dağıtım Varlıklarının deplase edilmesine yönelik, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Protokollerin” oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk – Plan ve Bütçe – Ulaşım Komisyonları Raporu."